Over mij

schrijver

Indra Suhani

Indra Suhani is het pseudoniem van de schrijfster Indra Varma.

Zij werd geboren in 1958 in het plaatsje Duisburg, op de rand van Paramaribo, in Suriname. Op haar zeventiende besloten haar ouders met het gezin, de familie A. Persad, te verhuizen naar Nederland. Indra: “Op Duisburg heb ik een fantastische jeugd mogen genieten in het grote houten huis, op het enorme erf met de vele mangobomen, omringd door mijn liefdevolle familie.” Hoewel ze het afscheid van haar moederland moeilijk vond, wist zij zich moeiteloos aan te passen aan de Nederlandse samenleving. Ze voelt zich thuis in haar woonplaats Den Haag. Suriname blijft een warme plek in haar hart behouden.

Indra voltooide in Suriname de middelbare school op de Shri Vishnu mulo school en zat op de AMS in Paramaribo. In Den Haag volgde zij de VWO opleiding op de Thorbecke scholengemeenschap. Om zich in het schrijven te ontwikkelen, volgde zij diverse schrijfcursussen o.a. van Roline Redmond en Astrid Roemer en deed zij een studie creatief schrijven bij de LOI in Leiden.

Indra is moeder van Ricardo (38) en Geeta (37) en nani van Jiya (5). Over haar kinderen en kleindochter:“Met hun bestaan verlichten zij mijn pad, iedere dag weer.” Zij heeft het schrijven naar tevredenheid weten te combineren met haar gezin en haar lange loopbaan bij telecomgigant KPN.

Inspiratie haalt de schrijfster o.a. uit de Hindoestaanse cultuur, maar bovenal uit het dagelijkse leven, waarin er zoveel gebeurt. Indra: “Het zijn de alledaagse gebeurtenissen die vaak als vanzelfsprekend ervaren worden, maar feitelijk een reeks van bijzondere momenten in onze levens vormen.” Zij heeft de behoefte om op te komen voor vrouwen die op welke wijze dan ook onderdrukt worden, een thema dat terugkomt in haar boeken.

Over schrijven zegt Indra:”Schrijven voelt voor mij als mediteren. De aandacht is dan op de pen gericht in plaats van op de ademhaling.”

Highlights

Een schrijfcarrière van meer dan 20 jaar brengt vele mooie herinneringen met zich mee.

Testimonials

Vele lezers, jong en oud, hebben genoten van de boeken van Indra.

Hieronder een aantal enthousiaste reacties op haar roman Ook niet van een ander.

Ik heb jou boek genaamd ‘Ook niet van een ander’ in één adem uitgelezen. In één woord: geweldig! Ik zelf werk in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Ben heel trots op de Hindoestaanse auteurs. Ik kijk nu al uit naar jou volgende boek. Geweldig, mijn compliment.

Mila

Een krachtige stap die Indra heeft gezet om te schrijven over herkenbare problematiek bij wellicht alle Hindoestaanse-Surinamers. Dit heeft zij beschreven in combinatie met al het moois van het leven. Echt een aanrader!

Irshad

‘Ook niet van een ander’: wat een prachtig boek. Ik heb erg genoten. Een spannend boek, met vele emoties en bijzondere karakters. Een mooi geschreven verhaal dat de lezer op diverse momenten meeneemt van ‘toen’ naar ‘nu’. Het las daarom lekker weg. Ik kijk uit naar uw volgende roman.

Mandy

{

Faith is the bird that feels the light when the dawn is still dark.

– Rabindranath TAgore –