Boeken

Roman

Ook niet van een ander

De roman Ook niet van een ander (2015) is het verhaal van de knappe Hindoestaanse juriste Nargis. Na haar scheiding wil zij niets anders dan een rustig leven met haar dochtertje in hun woonplaats Zoetermeer. Als zij in Vinod de ware liefde gevonden heeft, wordt haar geluk overschaduwd door angst voor de dreigementen van haar ex. Dan gebeurt dat waar ze altijd voor gevreesd heeft, en waardoor haar leven voorgoed verandert.

In deze meeslepende roman over liefde, vriendschap, familiebanden, heimwee, mentaal geweld en verlies volgen we Nargis op haar zoektocht naar geluk. We reizen mee terug naar haar geboorteplaats, haar geliefde Nickerie in Suriname. Daar komt ze oog in oog te staan met haar jeugdvriend, met wie ze als jong meisje de rijstvelden afstruinde.

Uitgeverij U2pi ISBN 978-90-8759-462-6

Een inkijkexemplaar is beschikbaar via de link:

https://www.kelbo.nl/nl/boeken/9789087594626/ook-niet-van-een-ander

Jeugdroman

Sammie en Bhartie – Konverjari

In het tweede deel Konverjari (2008) uit deze jeugdboeken serie droomt Bhartie ervan om als zangeres op het podium te schitteren. Geen gemakkelijke opgave voor de dochter van een pandit, maar de komende konverjari, de kermis, biedt de heldin kansen. Daarnaast is zij verliefd op Sammie, maar ook dat gaat moeilijk. Zal het Bhartie lukken haar droomwens in vervulling te laten gaan?

Uitgeverij Zwarte Maan ISBN 978-90-73901-16-2

Jeugdroman

Sammie en Bhartie – Het ramlila toneel

Sammie en Bhartie is een jeugdboeken serie. De verhalen in deze 3-delige serie spelen zich af in Suriname in de beginjaren ’70 met als hoofdpersonages de tieners Sammie, Bhartie en Moen.

Het Ramlila toneel (2001) is het eerste deel in deze serie. Sammie gaat voor het eerst meedoen met de ramlia, het grote toneel in zijn dorp. Hij hoopt daardoor meer kans te maken bij Bhartie op wie hij een oogje heeft. Moen, de beste vriend van Sammie, zou ook meespelen, maar hij doet de laatste tijd vreemd. Waar zou Moen mee bezig zijn? Voel Bhartie zich ook aangetrokken tot Sammie? Hoe beleeft Sammie zijn toneeldebuut? 

Uitgeverij Sampreshan ISBN 90-805092-38.

Korte verhalenbundel

In de schaduw van de amandelboom

In de schaduw van de amandelboom (1999). Deze bundel omvat zeven korte verhalen over het leven van alledag. De personages bevinden zich, net als zovele Surinamers in twee werelden bevinden: Nederland en Suriname.

Indra Varma  ISBN 90-80-04964-13

Indra: Dit boek blijft voor mij dierbaar, omdat het mijn eerste eigen boek is dat gepubliceerd werd. Hieronder een fragment uit “Reünie” van deze bundel:

“…Het was op het moment dat ze op zolder de oude klassenfoto had gekoesterd, haar vierde klas mulo. ‘Kijk eens, Wim, wat zou ik ze nog eens willen zien. En die daar, dat is Laxmi.’ De succesvolle reünie had het chaotische speurwerk compleet doen vervagen. Nirmala, Narain, Gladys, ze waren allemaal present. Veel gesproken, veel gedroomd, maar weinig gerealiseerd. En daar stond ze dan: Laxmi. Van de vele begroetingen en omhelzingen was zij het die haar hart had doen opwarmen.

Hij was het. Jeevan. Die goudbruine ogen hadden haar ook nu in de greep. Haar hart had beslist enkele tellen het tikken gestaakt, toen hij haar was blijven aanstaren. ‘Hallo, Jaya, blij je weer te zien’, had hij zacht, met zijn donkere stem gezegd. Hoe lang had ze haar echte naam niet gehoord, en nu, uit zijn mond had het geklonken als een nachtegaal die zijn mooiste lied zingt……”